duminică, 14 mai 2017

Un "Camionagiu" moare într-un accident

Un "Camionagiu" moare într-un accident. Un copil îl întreabã pe tatãl sãu: Cine e domnul ãsta care a murit? Nu stiu fiule. Stiu doar cã era un "Camionagiu".

Copilul se apropie de o altã persoanã care era într-un camion de lângã,plângând si luîndu-l de mânã îl întreabã: Puteti sã-mi spuneti ce-i ãla un "Camionagiu"? Soferul acelui camion îi rãspunde cu vocea tremurândã si cu ochii plini de lacrimi:

Un "Camionagiu".....ESTE O PERSOANÃ CARE DOARME MAI PUTIN CA MULTI ALTII , CARE DESEORI SUFERÃ DE FRIG , DE CÃLDURÃ , DE FOAME , TRECE PRIN PLOI , FURTUNI , NU ARE SÃRBÃTORI , CRÃCIUN , AN NOU SI ÎN MULTE MOMENTE IMPORTANTE NU ESTE ACASÃ.NU-SI VEDE COPIII CRESCÂND , NU-I ÎNGRIJESTE CÂND SUNT BOLNAVI , PRIMESTE INSULTE SI POATE CHIAR LOVITURI . SUFERÃ SI ÎSI DÃ VIATA PENTRU CEILALTI....PLÂNGE...SIMTE...ÎI PARE RÃU...SI MULTE ALTE LUCRURI CARE I SE ÎNTÂMPLÃ ! DAR CÂND SE URCÃ LA VOLANUL UNUI CAMION , CEEA CE FACE CU DRAGOSTE SI CU MÂNDRIE , SE TRANSFORMÃ ÎN "CAMIONAGIU" , FÃRÃ SÃ-I PESE CÃ POATE AVEA UN ACCIDENT , SAU NU STIE DACÃ SE VA ÎNTOARCE CU BINE ACASÃ , SAU CÃ TREBUIE SÃ RÃMÂNÃ PLECAT PENTRU MAI MULTE ZILE SAU CHIAR MAI RÃU DE-ATÂT ... SÃ-SI PIARDÃ VIATA ... ASTE E O PÃRTICICÃ DIN CEEA CE E UN "CAMIONAGIU" .

Deodatã se aude un telefon mobil din buzunarul pantalonului celui cãzut... Colegul "Camionagiului" decedat lasã copilul o clipã pentru a lua telefonul si vãzându-l îsi dã seama cã era chemat de acasã. Era un mesaj si cu voce scãzutã îl citeste : "BUNÃ TATÃ, AM LUAT TELEFONUL MAMEI CA SÃ-TI SCRIU ACEST MESAJ SI SÃ TE FELICIT DE ZIUA TA . ABIA ASTEPT SÃ-TI VEZI CADOUL , DUPÃ CELE 12 ZILE DE CÂND ESTI PLECAT SI NU AI PUTUT FI ACASÃ SÃ-TI TAI TORTUL , AZI O S-O FACEM ÎMPREUNÃ . TE IUBESC TATÃ ! ESTI SUPER TATÃL MEU SI TE ASTEPTÃM ACASÃ ! Asa e viata unui "Camionagiu" .

Dacã se poate distribuiţi mesajul pentru ca lumea în loc sã critice, sã aprecieze efortul Profesionistilor Volanului, care nu fac altceva decât sã vegheze în timp ce toti dorm si câteodatã pânã chiar si viata si-o oferã fãrã a primi nimic în schimb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...